Mantelzorg Chalet

Mantelzorg chalets en afmetingen

Chaletbouw Goeree heeft ervaring met het bouwen van chalets voor zorgbehoevenden: Honderd vierkante meter mogen mantelzorgchalets maximaal zijn indien de ruimte rond het huis het toelaat. De maximale nok hoogte van mantelzorg chalets mag maximaal 5 meter bedragen.
Wie mag er in mantelzorg chalets wonen? Wilt u bij ons in de fabriek een mantelzorg woning laten bouwen dan mogen zowel degene die zorg behoeft maar ook degene die zorg geeft in het mantelzorg chalet wonen gedurende de duur van de zorg.

Duur van bewoning van mantelzorg chalets

Mantelzorgchalets mogen net zo lang bewoond zijn zolang er zorg behoefte is. Daarna mag de mantelzorg woning afgebroken of verkocht worden.

Mantelzorg chalets en bouwbesluit

U dient altijd te voldoen aan het bouwbesluit. Dit bouwbesluit bestaat uit verschillende regels en voorschriften maar ook regels waaraan de mantelzorgchalets moeten voldoen. Deze regels en voorschriften hebben voornamelijk te maken met gebruik, veiligheid en gezondheid.

Vergunning nodig voor mantelzorg chalets?

Sinds 1 november 2014 is het veel eenvoudiger geworden om mantelzorg chalets te kunnen laten bouwen of laten plaatsen op en rond uw huis. De Rijksoverheid heeft enkele wetten aangepast met betrekking tot het plaatsen en laten bouwen van mantelzorg chalets. Al deze nieuwe regels betekenen dat in de meeste situaties helemaal geen vergunning nodig is. Echter zijn er enkele voorwaarden gekoppeld aan het bouwen en laten plaatsen van een mantelzorg woning op en of rond het huis van de “verzorgende”.

Wat te doen bij twijfel?

Twijfelt u aan de zorgrelatie of over het bouwen van een mantelzorg chalets U kunt dan altijd terecht bij de gemeente waarin het mantelzorg chalet geplaatst moet worden. Ook bij Chaletbouw Goeree zijn wij op de hoogte van wet en regelgeving en kunnen wij u van de nodige informatie voorzien of u de weg wijzen naar de diverse instanties.

Wilt u meer weten over onze mantelzorg chalets?

U bent altijd van harte welkom bij ons op de fabriek om uw wensen ten aanzien van de bouw en ontwerp van uw nieuw te bouwen mantelzorg woning met ons te bespreken.
Neem contact met ons op op nummer 06 51771919 of middels ons contact formulier.