Chalet of stacaravan

chalet of stacaravan van chaletbouw goeree

CHALET OF STACARAVAN

Is het nou een chalet of stacaravan?

Chalet of stacaravan. Het begrip chaletbouw is  onstaan door de gezamelijke caravan handel in nederland  om duidelijk verschil te maken tussen de “fabrieksmatig” geproduceerde sta-caravans die in het begin jaren 70 de nederlandse markt vanuit Groot Brittanië “overspoelde”.

Chalet en variatie

Omdat men hier te maken kreeg met een enorme éénheidsworst en er totaal geen ruimte was om maar enigzins te varieëren op deze modellen ten aanzien van uitvoering en maten ontstond er begin jaren 70 ook een aantal, van oorsprong, caravanbouwers die in nederland actief waren het begrip caravan te veranderen in chalet en werden dus op die manier chaletbouwers.

Chalet of stacaravan

Het woord chalet gaf een andere betekenis aan de caravan die het in feite gewoon bleef. Met het chalet was het verschil gemaakt tussen de vanuit Groot Brittanië afkomstige en spottend cakeblikken werden genoemd en de in nederland door ervaren mensen met de hand en op maat  gefabriceerde chalets.

Chaletparken

Chaletbouw in nederland kreeg een enorme boost door de vele  prachtige parken waarmee men alleen nog maar met chalets terecht kon vanwege het luxieuze karakter en dito uitstraling van de chalets. Lees hier alles over een chalet van Chaletbouw Goeree.

Één en hetzefde product

Stacaravans en chalets zijn dus één en hetzelfde product waarbij het chalet vaak afkomstig is van een nederlandse fabrikant en een stacaravan afkomstig is uit Groot Brittanië en in de massa geproduceerd wordt met erg weinig ruimte voor eigen inbreng en variatie van de eindgebruiker, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de fabriek van Chaletbouw Goeree waar u uw chalet geheel naar wens kan laten bouwen.

Chaletbouw

Bij onze chaletbouw kunt u dus terecht wanneer u dus een stacaravan geheel naar uw eigen zin wilt hebben zoals bij Chaletbouw goeree waar u maat, indeling, kleur en uitvoering bepaalt. Dit aan de hand van de vele voorbeelden van chalets of sta caravans die vanuit onze chaletbouw de weg hebben gevonden naar vele tevreden klanten in binnen en buitenland.

chalet of stacaravan bij chaletbouw goeree